marți, 20 aprilie 2021

Tot ce trebuie să știți despre interventia chirurgicala de otoplastie

Termenul de otoplastie este utilizat în domeniul chirurgiei plastice în scopul corectării diferitelor anomalii cranio-faciale și asimetrii faciale. Otoplastia se referă la tehnicile cosmetice și chirurgicale pentru corectarea asimetriilor și deformărilor faciale ale urechilor și pentru structurarea unei urechi externe deformate, lipsă, rupte sau distruse. Operatia de otoplastia este o intervenție chirurgicală plastică majoră și implică proceduri extinse de pregătire a pacientului, inclusiv o discuție amănunțită despre obiectivele și așteptările dvs., un istoric medical detaliat și o descriere detaliată a preocupărilor și situației dvs. actuale. După o evaluare atentă a istoricului dumneavoastră medical, un plan cuprinzător pentru otoplastia dumneavoastră poate fi dezvoltat și discutat cu chirurgul dumneavoastră plastic.

Procedura otoplastiei poate fi împărțită în două tipuri - otoplastie tradițională sau convențională și otoplastie alternativă sau personalizată. In otoplastia convențională, chirurgul plastic va face o incizie de la lobulii urechii până la marginea lichidului cefalorahidian care se află în jurul creierului și măduvei spinării. In acesta procedura de otoplastie tradițională, chirurgul plastic face incizii în palatul moale și în spatele urechii; s-ar putea să facă și o incizie la baza fiecărei urechi. Acestea sunt cele mai frecvente zone în care se efectuează aceste operatii de otoplastie.

Spre deosebire de otoplastia convențională, procedura alternativă de otoplastie implică efectuarea unor mici incizii în lobii urechii fără a afecta structurile înconjurătoare. Aceasta înseamnă că nu există șanse de a provoca leziuni ale nervilor auzi. Chirurgul dumneavoastra ar putea folosi un endoscop - un instrument subțire, în formă de tub, care arată ca un obiectiv al camerei, cu un capăt îndreptat spre lobii urechii. Endoscopul permite medicului să ajungă la țesutul moale și să facă inciziile minuscule necesare pentru ridicarea lobului urechii. Aceste incizii minuscule nu sunt foarte dureroase, deși s-ar putea răni puțin la prima trezire dimineața.

După efectuarea acestei interventii de otoplastie, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să purtați articole de protecție pentru o zi sau două. În această perioadă, va trebui să vă protejați urechile de zgomote puternice. Otoplastia poate fi efectuată copiilor cu vârsta de până la patru ani, deși această procedură devine de obicei inutilă mai târziu. Dacă decideți să vi se facă o otoplastie, medicul dumneavoastră vă poate oferi sfaturi despre cum să vă protejați urechile de trauma cauzată de operație.

Recuperarea dupa o interventia de otoplastie durează de obicei două pana la patru săptămâni. Va trebui să luați niște medicamente pentru durere și antibiotice înainte de a începe kinetoterapia. De asemenea, este posibil ca să vă împiedicați sau să vă loviti de anumite lucruri, ceea ce ar putea duce la dureri sau complicații suplimentare. Unii medici vă recomandă să stați departe de activități precum înotul și alte sporturi pentru o vreme, deoarece urechile dvs. pot fi foarte sensibile. De asemenea, veți dori să evitați utilizarea lentilelor de contact și a altor articole cosmetice timp de aproximativ două luni după operație.

După interventia chirurgicala va trebui să vă reveniți înainte de a vă întoarce la muncă. Mulți chirugi vă oferă o listă de lucruri pe care le puteți face pentru a vă stimula procesul de vindecare. Unele dintre aceste lucruri includ administrarea de vitamine, odihna abundentă, utilizarea unui pachet de gheață pe față pentru a ușura umflarea și purtarea de haine largi în loc de haine strânse.

Atunci când efectuează o simplă interventie de otoplastie, un chirurg plastic va introduce o buclă mică, numită sutura, printr-o ureche și o va lăsa pe cealaltă închisă. Bucla va fi apoi pliată și excesul de suturi este tras în jos prin buclă. După ce acest proces este complet, pielea rămasă este cusută strâns și bucla este închisă. Un chirurg plastic trebuie angajat pentru a efectua aceasta otoplastie, pentru a se asigura că procedura este efectuată corect și complet. Există o serie de avantaje în efectuarea unei otoplastii. Chirurgul plastic nu numai că face operația mai precisă, dar reduce și riscul de complicații, cum ar fi o infecție a urechi. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Idei inainte de a angaja un instalator sanitar pentru o lucrare

  Luați în considerare instalatorii autorizați, daca vreti ca munca facuta de acel instalator sa fie bine facuta. Evaluați numai instalatori...